El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 10 de setembre de 2009

Planten cara. Defensa de la llengua, defensa de la terra


Autor:Joan Solà Cortassa
Editorial: La Magrana - RBA
Any d'edició: 2009
Llengua: catalana
Pàgines: 368

Al llarg de més de 25 anys, Joan Solà, catedràtic de Llengua Catalana de la Universitat de Barcelona, un dels lingüistes més respectats del país, ha bolcat la seva passió per la llengua i pel país en gairebé un miler d'articles de premsa.

Peces breus, majoritàriament publicades al diari Avui en una secció anomenada "Parlem-ne", es caracteritzen per l'erudició, la ironia, la rotunditat, la complicitat amb el lector i la facilitat en la transmissió de coneixements. Com veureu en els articles recollits en aquest volum -que ha comptat amb la col•laboració de Neus Nogué i Helena Gonzàlez-, escrits entre 1998 i 2008, Joan Solà ofereix lliçons de gramàtica i reflexiona sobre una etimologia amb la mateixa senzillesa i precisió que opina sobre un aspecte polític o comenta un llibre.

De teló de fons, el compromís amb la llengua i amb el país, una mateixa cosa. I la preocupació, perquè la degradació de la primera està íntimament lligada amb la del segon, i viceversa.