El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 18 de juny de 2009

Els catalans


Patrick O'Brian
Editorial: Edicions 62
Data de publicació 24/02/2009
Pagines: 232

Una petita joia ambientada a la Catalunya dels anys 50.

Text de contraportada
Amb Els catalans, el novel·lista Patrick O’Brian recrea amb el seu estil precís i evocador el paisatge i els costums íntims i socials de la Catalunya rural de la postguerra, tenyida pels ritmes i les passions quotidianes dels seus vilatans.
Catalunya nord, dècada dels cinquanta: el doctor Alain Roig torna al seu poble natal després de passar uns anys destinat a les colònies. Ha viscut molt temps allunyat del paisatge feréstec i de la rigidesa de costums de la vida d’aquest petit poble mariner. Però tan bon punt la seva anciana tia Margot li demana que faci de mitjancer per evitar un matrimoni que podria provocar un escàndol, el doctor Alain es veu de cop immers en una impenetrable xarxa on es barregen els prejudicis, els interessos patrimonials i les enveges entre veïns.
Els catalans és una petita joia: una esplèndida novel·la d’aire clàssic, de conflictes íntims i de lleialtats malmeses, que va donar a conèixer internacionalment el seu autor.