El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 9 d’abril del 2009

ENA

Autor: PILAR EYRE
Editorial: LA ESFERA DE LOS LIBROS
Data de publicació: 3/02/2009.
Pàgines: 500.


Victòria Eugènia de Battenberg, reina d’Espanya pel seu matrimoni amb El rei Alfons XIII i néta de la reina Victòria d'Anglaterra, va ser una dona menyspreada pel seu marit, anul·lada per la seva sogra la reina mare Maria Cristina-, ridiculitzat per la cort, ignorada pels seus súbdits i castigada pels seus fills, a la qual ningú no va voler i que mai va ser feliç. Ena va créixer en els rígids palaus victorians, va tenir una infància difícil i una joventut marcada per la pobresa i la malaltia. Ella va pensar que el matrimoni amb el rei d'Espanya la redimiria, però va cometre l'error d’enamorar-se d'un home que la va enganyar des del primer any del seu casament; i el seu país d'adopció mai la va comprendre ni li va perdonar el terrible secret que amagava la seva sang.

Pilar Eyre no estalvia cap detall de la vida més íntima d'una reina desconeguda: el seu sentit de l’humor, la seva afició desmesurada a les joies i el luxe, les seves frustracions sexuals, l'aversió a Espanya, l'amor apassionat i cec per un marit que mai li va ser fidel