El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 5 de març del 2009

La néta del senyor Linh


Philippe Claudel
Editorial: RBA - La Magrana
Edició:2005
Llengua Catalana
Pàgines:117

Contraportada:
Aquell home vell, dret a la popa del vaixell, és el senyor Linh. Marxa del seu poble, del país dels seus avantpassats, que ha quedat devastat per la guerra. Amb una mà agafa una maleta, amb l’altra sosté una nena de poques setmanes que s’ha quedat orfe i que es diu Sang diû.El vaixell arriba al port d’una ciutat freda i grisa. Hi ha centenars de refugiats. La gent, l’entorn són desoladors. Malgrat tot, el senyor Linh troba un amic, el senyor Bark, un home gros i solitari. No parlen la mateixa llengua, però tots dos entenen la música de les paraules i la timidesa dels gests. El senyor Linh té un cor senzill. Un cor, trencat per la guerra i el dol, que si encara batega és per la petita Sang diû.

Cometari Racó del llibre (Rosa)
La néta del senyor Linh, és una novel·la on l’autor explica la desesperació de les persones per marxar des països on hi ha guerra i les seqüeles que els deixa, tant físicament com psíquicament. També que l’amistat entre dues persones, en aquest cas el sr. Linh i el Sr. Bark , no entén d’idiomes, edats ni races. Una denúncia a la deslocalització de persones per culpa de la guerra , un cant a la amistat i a la supervivència. Us el recomano. És dels aquells llibres per tenir-lo a la prestatgeria.