El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 8 de gener del 2009

El Nen 44


Tom Rob Smith
Editorial: La Magrana
Llengua: Catalana
Llengua: Castellana
Data de publicació: 2008

Leo, un prometedor agent del MGB, el servei secret rus, és acusat d'un delicte de traïció que no ha comès i fuig de Moscou amb la seva dona.S'amaga als pujols i descobreix que diversos nens han estat brutalment assassinats, i que el Partit Comunista es desentén del cas. Decideix emprendre una investigació pel seu compte per a esclarir aquestes morts, sabent que arrisca la seva vida i la de la seva dona.

De fet és l’argument conegut d’assassí en sèrie i el policia que ho vol descobrir, però amb noves variants sobre el que estem acostumats a llegir. Està situat als foscos dies de l’Unió Soviètica amb Stalin, on l’imatge de la bondat del règim queda per sobre la veritat: “és millor que morin deu innocents a que s’escapi un sol espia” i s’ha instaurat un règim de terror que les mateixes forces de seguretat en fan acudits i una simple denúncia a qualsevol persona probablement es tornarà en una condemna.
És una bona història i molt ben narrada, descriu molt be la situació que viu el país.
Un bon llibre, el recomano.

Martí