El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 18 de desembre del 2008

Gemma Lienas i Massot, va nèixer a Barcelona l’ any 1951, ara tè 57 anys. El seu pare era català i la seva mare francesa. La Gemma va estudiar Filosofia i LLetres a la Universitat de Barcelona. Ha tingut dos fills.
Ha treballat con a professora en una escola de nens i nenes amb una discapacitat mínima, anomenada “bordelines”. Despres es va passar al ensenyament regular, treballant de professora de llengua i literatura al grau de secundariai batxillerat.

L’any 1983 canvia el món de l’ensenyament pel món editorial editorial i, fins al 1998, treballa com a directora d'edicions en diverses editorials a la vegada que comença a escriure.

va deixar la seva feina d'editora per instal.lar-se a Estrasburg, on viu completament dedicada a la literatura. Ha escrit una vintena de llibres, uns dedicats als joves (Cul de sac, Ets galàctica, Carlota), d'altres a nens i nenes (L'Emi i en Max, l'aventura de les balenes o Finisterre i els pirates) i d'altres a adults (El gust del cafè). Ha rebut diferents premis nacionals -com el Ramon Muntaner per Dos cavalls, l'Odissea per la seva novel.la sobre l'anorèxia Bitllet d'anada i tornada o l'Andròmina per Vol nocturn i un d'internacional -la menció d'honor de I'IBBY del 1990 per "Així és la vida, Carlota"-. Ha estat traduïda a diferents llengües: castellà, basc, alemany, italià i portuguès, entre d'altres.

Bibliografia:
Aquesta autora ha escrit molts llibres, només en posaré uns quants.

"El Gran llibre de la Carlota"
"La Carlota i el misteri del canari robat"
"La Lluna en un cove"
"Finisterre i els buscadors d´or"
"Glacera verinosa"