El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 11 de desembre de 2008

El Don de la lluvia


Tan Twan Eng
Editorial: Berenice
Fecha de publicación: 2008
Llengua castellana
Páginas: 524

Penang, 1939. Phillip Hutton és un noi solitari i desubicat, meitat anglès i meitat xinès, el fill petit de l'amo d'una de les més importants cases de comerciants de Penang, que sempre s'ha sentit fora de lloc tant en la comunitat britànica com en la xinesa.Una amistat ocasional amb un diplomàtic japonès, l'enigmàtic Hayato Endo, li descobreix un nou món a què sí li agradaria pertànyer. Endo l'acull com a deixeble i li ensenya les tècniques de l'aikido, un tipus d'art marcial, així com la llengua i cultura japoneses. Per primera vegada, Phillip se sent atès i correspon al seu sensei, al qual professa autèntica devoció i al qual deu lleialtat total. Tanmateix, aquesta relació el farà pagar un alt preu.Quan els japonesos envaeixen Malàisia, tractant de destruir la seva família, el seu país i tot el que ell estima, Phillip descobreix que Endo es deu als seus i a les seves obligacions, i que el seu mestre estimat ha estat ocultant un secret devastador. Immers en una lluita de lleialtats, es veurà obligat a convertir-se en un intrús a la seva pròpia terra, en algú en qui ningú no confia i que tots odien.Haurà d'arriscar-se en un joc mortal per salvar tot allò que li importa i descobrir realment qui és.
"El don de la lluvia", de Tan Twan Eng, una historia que ha sido alabada por la crítica y libreros de Estados Unidos y Reino Unido, como así lo corrobora su nominación al prestigioso Man Broker Prize de 2007.