El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 20 de novembre del 2008

Una novel•la d’aventures sobre corsaris i moriscos guanya el Premi Bancaixa

Francesc Gisbert guanya en juvenil i Lourdes Boïgues és la guardonada amb el Vicent Silvestre, als Ciutat d’Alzira 2008

El divendres 7 de novembre, s’ha fet públic el nom dels guanyadors dels guardons juvenil i infantil dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2008. El jurat ha decidit premiar La llegenda del corsari, de Francesc Gisbert –qui ja va guanyar en la categoria de narrativa infantil el 2003 amb Misteris, S.L.– amb el XIII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, i La mascota que no existia, de Lourdes Boïgues amb el XIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.
El jurat del XIII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil –dotat amb 18.000 € per l’entitat bancària– La llegenda del corsari és una novel·la històrica ambientada a la fi del segle xvi. La protagonista, una jove morisca, haurà d’enfrontar-se a tot tipus d’aventures, incloses la intriga d’un assassinat misteriós, l’amenaça de la Inquisició, la persecució dels bandolers i les incursions dels corsaris de Berberia. A més, aquesta obra ens recorda un episodi oblidat de la nostra història: la convivència entre cristians i musulmans a terres valencianes, fins al decret d’expulsió del 1609. La novel·la de Francesc Gisbert és molt oportuna en aquest sentit, ja que l’any que ve farà quatre segles d’aquest fet.

La mascota que no existia, de Lourdes Boïgues, ha estat l’obra seleccionada pel jurat del XIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre,El guardó, dotat amb 4.000 € per Edicions Bromera, ha correspost a les peripècies de David i Magnòlia, que troben un estrany ocellet abandonat en un parc i el cuiden i l’alimenten fins que un dia es transforma en una au prodigiosa que els portarà a conéixer una realitat fantàstica i extraordinària. El jurat ha destacat que «es tracta d’un relat infantil excel·lent que segurament aconseguirà interessar també el públic adult».