El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 27 de novembre del 2008

Escuela de belleza de Kabul


Débora Rodríguez
Editorial: Suma
Lengua: Castellana
Fecha de publicación: 2008

Després de la caiguda del règim talibà, Deborah Rodriguez, perruquera i mare de dos fills, va viatjar a l'Afganistan com a part d'un grup d'ajuda humanitària. Una vegada allà, no sabia gaire bé el que ella podria oferir a aquest país destrossat per la guerra.Però aviat va descobrir que la seva professió, més que un obstacle, era una benedicció, i quan es va córrer la veu que una perruquera havia arribat a Kabul, tots, occidental i afganesa, volien demanar cita per fer-se una bona tallada de cabells.
I així va néixer la idea... Amb l'ajuda d'empreses i patrocinadors internacionals, l'Escola de Bellesa de Kabul, amb Rodriguez al comandament, va impartir la seva primera classe el 2003. Un lloc, en el que superar les barreres culturals i els reptes que oferia un país en postguerra. Un lloc que es va convertir en refugi per a unes dones que no només van aprendre a pentinar i a maquillar, sinó també a obrir el seu cor i a compartir les seves històries increïbles i, de vegades, entendridores. Va ser així com aquesta perruquera nord-americana va trobar forces per trencar amb un matrimoni malaltís i trobar un nou amor, aquesta vegada a l'estil afganès.Amb afecte i humor, Deborah Rodriguez detalla l'exuberància d'una regió aparentment desolada i revela la magnificència que hi ha darrere del burka en aquesta commovedora història real. Escola de Bellesa de Kabul és un admirable relat sobre una extraordinària comunitat de dones que es van unir per aprendre l'art de les permanents, de l'amistat i de la supervivència.