El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 20 de novembre del 2008

Charles Perrault


Charles Perrault, va nàixer a París (França) l’any 1628 i va viure fins l’any 1703. Va ser un gran escriptor francès. També va exercir d’advocat durant un temps, però a partir de 1683 es va entregar plenament a la literatura. A Perrault és conegut per la seva literatura infantil peró ha escrit altres llibres i poesia. Aquest autor té molts contes coneguts com ara “La Ventafocs” o “Pulgarcito”, “La bella dorment”, que ell va recuperar de tradició oral en una recopilació de contes amb el títol “d’Històries o contes del passat” (1967) també coneguts com “Cuentos de mamá Oca”. Va ser membre de l’Acadèmia Francesa. La seva major fama la va tenir escrivint i explicant contes infantils. = (Real Academia de la Lengua)
Els contes de Perraut va agradar molt als nens i nenes, però ni ell mateix es va imaginar que les seves històries infantils anirien passat d’una generació a les altres fins avui en dia. Hem de pensar que Charles Perrault va publicar aquests contes fa més 300 anys i encara es poden trobar a les llibreries i biblioteques.
Amb la seva literatura infantil, Perrault ha desenvolupat l’imaginació l’imaginació de molts nens i nenes fins l’actualitat.

La Ventafocs
Pulgarcito
La bella dorment
La caputxeta vermella
El gat amb botes
En patufet
Barbablava
El sastrecillo valiente
Cajón de cuentos
El hada de la fuente