El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 23 d’octubre del 2008

La tardor




Hola amics de Racó del llibre, com cada setmana ús posaré al dia pel que fa al món literari. Aquesta setmana abans d’entrar en la matèria del programa us faré una mica de xerrameca sobre l’estació meteorològica que fa poc hem començat.

Els que seguiu el programa ja sabeu que m’agrada molt la natura, perquè ja us he parlat de la primavera, de la Tordera, del Montseny, doncs bé, avui us parlaré de la tardor.

La tardor, jo la trobo l’estació més trista de les quatre, però molt bonica. Cauen les fulles dels arbres, els camps ja comencen estar erms, normalment comença a fer fred, els dies són més curts, tot un seguit de fets que ens deixen una mica tristos per haver deixat l’estiu, una estació molt alegre. La tardor, també té moltes coses boniques, si ens hi fixem una mica, les fulles dels arbres caduques agafen tons entre marros clars i foscos, que són una meravella per la vista, comencen a arribar els ocells que venen a passar l’hivern; con ara el pit roig o també anomenats rupits, si en fixem be quan anem al camp, principalment al matí una mica aviat, els podem sentir con es contesten uns als altres amb els seus cants alegres, també hi podem veure tot el floriment d’una classe de margarides blanques anomenades setembres que emblanquinen les vores de carreteres i camins, podem anar a buscar bolets, un plaer insuperable, encara que vull fer una recomanació “boletaires, sobretot respectar la natura i no tirar deixalles als boscos”. La tardor, també és l’època de les castanyes i els panellets, una torrada de castanyes a la vora del foc amb la família és molt divertit i gratificant. Ho sigui que la tardor també és una bona estació si tenim ganes que ho sigui.

Amics del Racó del llibre, espero que la meva xerrameca de la tardor us hagi agradat.