El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 23 d’octubre del 2008

Fira de Frankfurt

18/10/2008
El dietari "Amb ulls de nena", el llibre que recull els escrits d'Encarnació Martorell durant la Guerra Civil, un autèntic èxit editorial a Catalunya, pot ser-ho també a molts altres països. A la Fira del Llibre de Frankfurt s'ha convertit en un dels títols de la literatura catalana més reclamats per editors 19/10/08
La seixantena Fira del Llibre de Frankfurt ha tancat portes amb xifres rècord. Han passat per la fira uns 200.000 visitants i s'han presentat prop de 300.000 títols. La cultura turca ha estat enguany la convidada d'honor. Durant aquests dies els turcs han aconseguit apropar la seva cultura als alemanys. Però no han estat els únics que han aconseguit traduccions. Un any després que Catalunya fos la cultura convidada, els escriptors catalans continuen tenint rèdits..
Els editors catalans, per exemple, continuen sumant títols que seran traduïts a altres llengües. És el cas d'"El violí d'Auschwitz", de Maria Àngels Anglada, o de "L'últim patriarca", de Najat el Hachmi, premi Ramon Llull 2008. La Xina serà el país convidat d'honor de l'any que ve i l'Argentina i Islàndia ho seran els anys 2010 i 2011, respectivament.
Per cert, els professionals del sector asseguren que els llibres electrònics superaran els convencionals en volum de negoci l'any 2018