El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 9 d’octubre del 2008

El francès Le Clézio guanya el Premi Nobel de Literatura

09/10/2008
L'escriptor francès Jean-Marie Gustave Le Clézio ha estat el guanyador del Premi Nobel de Literatura. L'Acadèmia Sueca ha valorat Le Clézio per ser un escriptor de la ruptura, de l'aventura poètica i de l'èxtasi sensual, així com per ser un explorador de la humanitat més enllà de la civilització actual. Feia més de 20 anys que un escriptor francès no guanyava aquest Nobel, concretament des de l'any 1985. El Premi Nobel de Literatura està dotat amb 10 milions de corones sueques, una mica més d'un milió d'euros, i el guardó s'entregarà en una cerimònia que es farà el 10 de desembre.
Jean-Marie Gustave Le Clézio va néixer a la ciutat de Niça l'any 1940 i està considerat un dels millors escriptors vius en llengua francesa. Provinent d'una família bretona emigrada a les illes Maurici al segle XVIII, el nou Nobel de Literatura és doctor en Lletres per la Universitat de Niça i un escriptor prolífic, amb més de 30 llibres editats. La seva última publicació ha estat "L'Africain".