El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 25 de setembre de 2008

"Mal d'escola", el llibre d'un professor que arrasa a França


"Mal d'escola", el llibre d'un professor que arrasa a França
23/09/2008

Coincidint amb el començament del curs escolar hi ha un llibre que està tenint molt èxit entre pares i professors. Es titula "Mal d'escola" i l'autor n'és Daniel Pennac, un professor de literatura que s'ha fet molt popular a França. El llibre explica la seva experiència com a docent contrastada amb la seva vida com a estudiant fracassat que només acumulava suspensos.
Durant molts anys, l'escriptor Daniel Pennac també va impartir classes de Secundària a la capital francesa. Va ser un professor brillant que, a més, es va fer famós després que el seu assaig sobre la lectura, "Com una novel·la", es va convertir en un èxit de vendes mundials. Però, durant la seva etapa com a estudiant, Pennac va tenir més en comú amb els nois víctimes del fracàs escolar que no amb l'enginyós professor que els vol treure del forat. Pennac explica el seu desastrós periple acadèmic a "Mal d'escola". El llibre ha arrasat a França, potser perquè el seu autor sap dosificar, com pocs, l'assaig més acadèmic amb els records autobiogràfics. Entre aquests últims, la narració del miracle: com s'ho va fer aquell col·leccionista de suspensos per convertir-se en professor de literatura