El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 3 de juliol del 2008

La Mala Dona



I Premi Crims de Tinta Departament d'Interior 14 d'abril de 2008
Autor: Marc Pastor
Editorial: La Magrana
A la ciutat de Barcelona, fa un temps que hi van desapareixent nens, fills de prostitutes, que no gosen denunciar els segrestos a la policia.El rumor popular es va fent més i més fort fins que un inspector, Moisès Corvo, un home una mica bevedor, putero i que pensa que de tant en tant s'ha de ser resolutiu i treure el puny o l'arma de foc, segons el cas, comença a interessar-se pel cas. Les indagacions de Corvo passen per un prostíbul de luxe, el Xalet del Moro; pel Casino de l'Arrabassada, tapadora d'un negoci de corrupció de menors;
. Les altes instàncies de la policia aparten del cas l'investigador i el seu ajudant, Juan Malsano, tot al·legant que no hi ha tema perquè no hi ha hagut cap denúncia, però Corvo i Malsano no es conformen i continuen fent preguntes inconvenients en una actitud que posa de manifest les mancances de la policia de l'època i la indefensió de bona part del poble davant de la justícia.
Basada en un cas real que va sacsejar la Barcelona dels primers anys del segle XX, tristament protagonitzat per l'anomenada «vampira del carrer Ponent», La mala dona és una novel·la original i sorprenent que confirma el talent literari de Marc Pastor.Agosarada en el seu plantejament i estructura, la novel·la guanyadora del Primer Premi Crims de Tinta apel·la constantment a la sensibilitat i la intel·ligència del lector i conté un punt de vista que no deixarà ningú indiferent.