El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




divendres, 18 de maig del 2012

La Isla bajo el mar

Isabel Allende
Editorial Plaza & Janes
Edició 2009
Llengua castellana
Pàgines: 511

En aquest llibre trobarem la història de la Zarité, una esclava negra a la illa de Saint-Domingue quan era colònia francesa, actualment Haití. Una esclava que va arribar a la plantació de Toulus Valmorain quan era adolescent. El llibre a més d'explicar la dura vida de la Zarité fins arribar a ser lliure, explica: La revolució dels esclaus guiats per un revolucionari nomenat Macandal. La cultura criolla i tots els seus vudús. La força que tenia la dansa i la música dels tambors. La forma que estava dividida la piràmide social: grans blancs, petits blancs, affranchis i esclaus. La emigració de la colònia blanca, primer a Cuba i després a Luissiana.
Un llibre interessant per saber que passava a les colònies en aquella època, però la història de la Zarité, tot i sent molt dura, no m'ha arribat, potser perquè he llegit històries més dures que aquesta sobre esclaus o potser la forma que està escrit, però no m'ha arribat.

1 comentari:

Sandra Valentín ha dit...

Hola!
Normalment m'entusiasmen les novel·les de la Isabel Allende, sobretot per la força dels seus personatges femenins. En aquesta ocasió, l'autora no ha arribat al nivell de les seves anteriors protagonistes. No és una novel·la dolenta, però tampoc és la millor que ha escrit l'autora. A l'argument se li podia treure més suc, la veritat. L'autora es queda una mica a mitges a l'hora de descriure els sentiments i el caràcter de tots els personatges. Sembla que agafa embranzida al final, però ja resulta massa tard.

Recomano la lectura d'aquesta novel·la, encara que els fans de l'Allende segurament quedaran una miqueta decebuts.