El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dissabte, 5 de maig del 2012

Avui Kate Morton - El jardin Olvidado i Visita i Liberdúplex

La vam iniciar en el departament de pre-impressió. Vam poder veure com s’han d’organitzar les pàgines dels llibres per tal que una vegada plegats els fulls quedin les pàgines amb l’ordre correcte

Del departament de pre-impressió ja ens vam traslladar a la planta de producció on vam poder veure quin és el procés per crear per crear una planxa d’impressió: una immensa “ càmera de fer fotos” que crea una imatge en negatiu que és la que es farà servir per imprimir Muntatge del llibre, la maquina es dedica a apilar els diferents plecs de cada llibre que en tota la planta té diferents mecanismes per controlar la qualitat, entre ells una càmera que fotografia un punt concret d’un full concret per assegurar-se que l’ordre és el correcte.

Una vegada finalitzat el procés també hi ha unes marques al marges que fan que la detecció d’un ordre erroni o la manca d’un plec sigui fàcilment detectat.

 A la planta de producció ens van explicar cada tipus de procés de forma entenedora i vam poder veure com es treballava amb diferents tipus d’impressió: a fulls, en rotativa..

Procés d'enquadernació i el tallat dels llibres. Em va sorprendre que els llibres es facin de dos en dos: cap i cuats i que fins al final de tot no es tallin per separar-los. Cada llibre té un bessó.

Gràcies Xavier i Víctor per fer-nos passar una tarda tan agradable

Si voleu saber-ne  més: http://unaltreinvent.blogspot.com/

1 comentari:

Mireia ha dit...

Va ser una visita molt interessant i vam aprendre unmunt de coses que no sabiem